(Foto: Via De Hunkers)

‘De Hunkers’ maken muzikaal eerbetoon aan het vaccin van 'Ja, jùh, Janssen'

Om te vieren dat het covid-19 vaccin van Janssen Vaccines uit Leiden is goedgekeurd, heeft het Leidse gezelschap De Hunkers het liedje ‘Ja, jùh Janssen’ geschreven. In onvervalst Leids eren zangeres Vannie Gend en gitarist Lennard Hackman de prestatie  van het bedrijf, dat ons een stap dichter bij het ‘oude normaal’ brengt.

Twee weken geleden keurden de Europese Commissie en de Verenigde Staten het vaccin goed. Het vaccin is niet alleen uniek omdat het uit Leiden komt, maar ook omdat er maar één prik van nodig is. Voordat de levering in april er is, vieren De Hunkers alvast feest. Want iedere Leidenaar wil nu natuurlijk een vaccin van eigen bodem. 

De Hunkers geven aan dat het nummer geïnspireerd is door de grote trots en vreugde die zij hebben voor deze Leidse bijdrage. Janssen Vaccines heeft de muzikanten inmiddels bedankt voor de ode. 

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×