Diok staat in het Guinness Book of Records vanwege het aantal landstitels op rij.

Diok viert 50-jarig jubileum zaterdag met wedstrijd in speciaal tenue

Doorzetten Is Onze Kracht, oftewel, Diok, bestaat 50 jaar. De Leidse rugbyclub had het jubileum uiteraard liever niet tijdens een pandemie gevierd. Maar, belooft voorzitter Cees Ahsmann, het jubileumjaar duurt een heel jaar dus wie weet kan het nog uitgebreid fysiek gevierd worden.

Tot die tijd viert Diok het feest voornamelijk online. Om te beginnen aanstaande zaterdag met de eerste wedstrijd na de lockdown tegen The Dukes uit Den Bosch. In een speciaal jubileumtenue. Voor iedereen vanaf 15.00 uur  te bekijken via de livestream. Volgens Ahsmann zijn de heren topfit dus dat belooft wat. “Ze stonden bovenaan toen de competitie werd afgebroken maar ze zijn voortdurend in training gebleven en dus nog altijd topfit.”

Cees Ahsmann en Teun de Reede blikken met presentator Maarten Mulder terug op 50 jaar Diok.

In een interview met Sleutelstad-presentator Maarten Mulder blikt Ahsmann samen met Teun de Reede terug op de hoogtepunten in de geschiedenis van de club. En De Reede herinnert aan de beginjaren in de jaren zeventig. Over de rol van studentenhuis De Zaadmeester bij de oprichting van Diok.  “Het was voetbal, voetbal, voetbal en nog eens voetbal in Leiden toen. Maar inmiddels zijn we erachter dat rugby Leiden in optima forma is.” Ahsmann vult aan. “De babyboom generatie was ook uitgekeken op een aantal sporten in die tijd. Ze zochten andere sporten op en dat werd onder ander rugby.”

Inmiddels is de club meer dan 600 leden groot en vele kampioenstitels rijker. De Reede roemt het spelplezier en de discipline bij Diok. “Ik ben er erg trots de club. Diok ontstijgt de Leidse verenigingen. Er zijn er maar een paar die bij Diok in de buurt komen.”

Leiden Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×