(Foto: J.P. Kranenburg).

Stierenbrug dit weekend afgesloten voor verkeer

De Leiderdorpsebrug, ook wel Stierenbrug genoemd, wordt dit weekeinde nog eenmaal afgesloten voor verkeer vanwege werkzaamheden. Vanaf zaterdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur is de brug voor al het verkeer afgesloten en zijn er omleidingsroutes aangegeven.

Tijdens de afsluiting wordt gewerkt aan het balansblok van de brug. Het balansblok is een groot zwaar blok dat ondergronds zit. Het blok zorgt ervoor dat de brug makkelijker open en dicht kan. Om aan het balansblok te kunnen werken, moet de brug omhoog staan en kan verkeer tijdelijk niet over de brug.

Omleiding
Gedurende de afsluiting rijden auto’s, vrachtwagens en ander verkeer om via de A4. Fietsers en voetgangers gaan via de Rhijnvreugdbrug. Beide routes staan in de omgeving van de brug aangegeven met borden. De routes van de buslijnen 1, 2, 169, 182 en 187 rijden via de Splinterlaan in Leiderdorp. Arriva adviseert voor vertrek de website te raadplegen voor actuele reisinformatie.

Afgerond
Na deze werkzaamheden is het groot onderhoud aan de Leiderdorpsebrug afgerond. De provincie voerde het onderhoud uit in opdracht van gemeente Leiderdorp. Door het onderhoud gaat de brug weer 10 jaar lang mee en blijft deze voldoen aan alle veiligheidseisen.

Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×