(Foto's: Regio15).

Politie arresteert verdachten na achtervolging van Delft naar Leiden

De politie heeft vrijdagavond in de Franchimontlaan drie personen aangehouden na een lange achtervolging. Het drietal reed in een in Amsterdam gestolen auto. Politie Delft zag de  auto op de A13 rijden. Nadat de bestuurder van het voertuig een volgteken kreeg probeerde hij met hoge snelheid een voertuig van de Landelijke Eenheid te rammen.

Het gestolen voertuig ging er met hoge snelheid vandoor via de A4 richting Leiden. Daar reed het voertuig de Professorenwijk in. Op de Franchimontlaan kon het voertuig worden klemgereden. Het trio probeerde nog een vluchten. Eén persoon is direct bij het voertuig aangehouden. De twee andere personen zijn door de politie in de nabije omgeving aangehouden.

De politie heeft de auto in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachten moeten zich voor diverse strafbare feiten bij de rechter verantwoorden.

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×