Zwembad 'Het Wedde'. (Foto: Pim van Hal).

Voorschotens zwembad 'Het Wedde' verlengt sluiting vanwege coronabesmettingen

Zwemliefhebbers in Voorschoten moeten nog even geduld hebben. Door een aantal coronabesmettingen bij het zwembadpersoneel is er besloten om de heropening die voor 30 maart was aangekondigd, uit te stellen tot 5 april 2021. Het zwembad sloot op dinsdag 23 maart uit voorzorg vrijwillig haar deuren zodat alle medewerkers de volledige quarantaineperiode kunnen uitzitten. De zwemlessen gaan vanaf dinsdag 6 april weer van start.

Ondanks de strikte maatregelen testten op 23 maart vier kantoormedewerkers van het zwembad positief op covid-19. Medewerkers van het zwembad en naastgelegen horeca-aangelegenheden werd geadviseerd om voor de zekerheid in quarantaine te gaan en alert te zijn voor mogelijke symptomen. “Vanmorgen kregen wij de mededeling vanuit Sportfondsen dat in verband met coronabesmetting(en) die zich in het zwembad hebben voorgedaan, het zwembad de komende vijf dagen volledig sluit. Het is puur uit voorzorg, uitgezonderd van zwemverenigingen die werken met eigen personeel”, aldus het Voorschotense college. Dit besluit betekent ook dat leskaarten worden verlengd met de duur van de sluitingsperiode.

Om een verdere verspreiding in de kiem te smoren, heeft de zwembadleiding besloten om de deuren tijdelijk te sluiten. “Wij denken hiermee de enige juiste beslissing te hebben genomen om de veiligheid van uw kind, uzelf en onze collega’s te kunnen garanderen”, laat de zwembadleiding op de website weten.

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×