(Archieffoto: Chris de Waard).

Intratuin ook nog met kerst en oud en nieuw in Voorschoten

Begin deze maand had de nieuwe Intratuin vestiging in Lisse haar deuren moeten openen, maar door een grote brand is dat flink vertraagd. Intratuin mocht daarom al langer in Voorschoten blijven en nu zelfs tot 1 februari 2022. Zo maakt eigenaar Sjaco Griffioen in Voorschoten nog een keer de feestdagen mee. “Het is een geschenk uit de hemel”, zegt hij.

Intratuin aan de Leidseweg Voorschoten vertrekt omdat ze plaats moeten maken voor de komst van woningen. De zoektocht naar een nieuwe locatie leek een gebed zonder eind toen de gemeenteraad van Katwijk niet akkoord ging met het verlenen van een vergunning in glastuinbouwgebied De Woerd. Uiteindelijk kwam Griffioen uit in Lisse.

Na een verbouwing van het voormalige tuincentrum Overvecht aan de Heereweg, was de planning om 11 maart open te gaan. Door een enorme brand viel dat idee letterlijk in duigen. Er ontploften gasflessen en twee brandweermensen raakten gewond. De oorzaak is nog altijd niet bekend. Wel moet het hele tuincentrum opnieuw opgebouwd worden.

Het Fortuyn
Vanwege de brand kreeg Griffioen eerder deze maand te horen dat hij tot 1 oktober in Voorschoten mocht blijven, maar dat is nu verder verlengd. Tot 1 februari 2022 blijft Intratuin geopend op haar vertrouwde plek. Zo maakt de winkel nog een keer de feestdagen mee. “De maand december is onze belangrijkste maand. Dat maakt het verschil tussen een redelijk jaar en een heel slecht jaar”, aldus Griffioen. Hij is de projectontwikkelaar erg dankbaar. “We zijn nu een stressmoment kwijt.”

Het langere verblijf van Intratuin in Voorschoten, zorgt volgens projectontwikkelaar Synchroon niet voor uitstel van de bouwplannen. Rond september verwachten ze de eerste woningen te verkopen en in februari 2022 moet er direct begonnen worden met de sloop van het Intratuingebouw. “We hebben creatief gekeken om Sjaco te helpen, want het ging ons ook aan het hart”, zegt directeur van Synchroon Hans Bootsma.

Het woningbouwproject heet Het Fortuyn en bevat bijna honderd koopwoningen en zo’n dertig sociale huur appartementen. De koopwoningen worden opgeleverd in verschillende typen. Zo komen er onder meer twee-onder-een kap woningen, vrijstaande villa’s en geschakelde woningen (een eengezinswoning waarbij de muren gedeeltelijk aan andere woningen grenzen).

  • Impressie van de woningen (Foto: Synchroon).
    Impressie van de woningen (Foto: Synchroon).
  • Impressie van de woningen (Foto: Synchroon).
    Impressie van de woningen (Foto: Synchroon).
Advertentie

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×