(Foto: Chris de Waard).

Burgemeester Aptroot woest op God Center na massale dienst

De Voorschotense burgemeester Charlie Aptroot is boos op het God Center. Volgens hem hebben handhavers dit weekend geconstateerd dat er negentig mensen aanwezig waren bij hun kerkdienst. Arno van der Knaap, pastoor van het God Center, laat aan Sleutelstad weten dat er maximaal dertig mensen aanwezig waren. Aptroot gaat de kerk een stevige brief sturen. “Ze hebben zich totaal onverantwoord gedragen.”

Aptroot is witheet omdat hij een paar maanden geleden met de kerk aan de Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan nog een mondelinge afspraak heeft gemaakt over de diensten. Er waren toen een aantal corona-uitbraken en dus vroeg hij de kerk om de diensten digitaal te houden. Dat de kerk zich daar volgens hem dit weekend niet aan heeft gehouden neemt Aptroot dan ook hoog op. “Het is triest. Alle andere kerken houden zich er wel aan”, aldus de burgemeester.

Van der Knaap bevestigt dat hij na de uitbraak binnen de gemeenschap gesproken heeft met de burgemeester van Voorschoten. “Toen is in februari alles via de livestream gegaan. Vervolgens hebben we de gemeente laten weten dat we weer fysiek gingen. Samenkomst is erg belangrijk omdat de psychische nood hoog is. Voor veel mensen is het echt moeilijk”, aldus de pastoor.

Vrijheid
De Voorschotense burgemeester stuurt vandaag een ‘stevige brief’ naar het God Center, maar kan tegelijkertijd niet meer doen. “Juridisch kan ik ze niet sluiten omdat we te maken hebben met vrijheid van godsdienst. Ik heb er de wet nog op nageslagen, want iedere andere instelling had ik wel kunnen sluiten”, zegt Aptroot. Hij is niet te spreken over de gang van zaken. “Het wordt tijd dat de wet veranderd wordt.”

Martin Verwoest, bestuurslid bij het God Center, benadrukt dat het contact met de ambtenaren van de gemeente goed is. “Daar hebben we fijne afspraken mee gemaakt. We houden ons aan de coronaregels en laten maximaal dertig bezoekers toe.”

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×