(Camera: Yoni Heijmans | Foto's: Robbert Beurse).

Leidse sportinstructrice verliest groot deel sportspullen door containerbrand

De sportbranche heeft het al zwaar te verduren door de coronacrisis, maar judo-instructrice Anna Rasouli van sportschool Key Mura in de Leidse buitenwijk de Stevenshof kreeg zondag nog een fikse tegenvaller te verwerken. Haar container vol judospullen was in brand gestoken, waardoor een groot deel van de inhoud door brandschade onbruikbaar is geworden. Het is niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de brandstichting.

Sinds negen runt Anna Rasouli de Key Mura sportschool voor judo en Braziliaanse jiu-jitsu. Vanwege de aanhoudende lockdowns gaf zij noodgedwongen buiten les aan kinderen om hen toch in beweging te houden. “Er is de afgelopen tijd weinig gedaan voor kinderen in deze wijk en toen wij binnen geen les meer mochten geven, hebben we besloten om dat buiten op een openbaar veld te doen en dat was een groot succes”, beschrijft Rasouli. “We bereikten gemiddeld zo’n 240 kinderen per week.”

Klap op de vuurpijl
De brandstichting raakt de judo-instructrice hard, maar ze weigert ook nu om bij de pakken neer te gaan zitten. “Als vierjarige begon ik als judoleerling bij Aad”, vertelt een geëmotioneerde Rasouli. “Hij heeft mij geleerd dat ik nooit moet opgeven. Judo is bij uitstek een sport van vallen en weer opstaan en die levensles geef ik ook mee aan de jeugd.”

Twee weken geleden werd Rasouli door verschillende Leidse partijen verplicht om haar judospullen opslaan in een container aan een straat, maar omdat de container buiten stond, keert de verzekering geen vergoeding uit voor de beschadigde spullen. Zondag kreeg Rasouli van de politie te horen dat deze container door onbekenden in brand was gestoken. “Ik denk dat zestig van de in totaal zesentachtig matten door brand- of rookschade onbruikbaar zijn”, inventariseert Rasouli. “Bovendien zijn heel wat plastic kegels gesmolten, de houten oplegger is verbrand en de container zelf stinkt en is zwartgeblakerd. De totale schade schat ik op zeker een paar duizend euro.”

Oproep tot actie
Door deze nieuwe tegenslag vreest Rasouli verder in de problemen te komen, dus hoopt zij op hulp uit andere hoeken. Inmiddels is er een crowdfundingsactie gestart om te proberen op zijn minst de financiële schade te beperken zodat zij de Leidse kinderen kan blijven lesgeven. “Laat mij niet in de steek” is dan ook de oproep van Rasouli: “Al negen jaar lang heb ik mij tomeloos ingezet voor de stad en de kinderen in deze wijk. We hebben zo veel mooie dingen gedaan, op podia gestaan, prijzen gewonnen. Laat mij niet alleen en help mij zodat kinderen kunnen blijven judoën.”

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×