Zoeterwoude in de fout bij berekening afvalstoffenheffing

De gemeente Zoeterwoude heeft fouten gemaakt in de berekening van de jaarlijkse afvalstoffenheffing. Een deel van de inwoners kreeg als gevolg hiervan een onjuist bedrag aan milieulasten in rekening gebracht. Via Facebook roept de gemeente op om te wachten met betalen van de factuur van de BSGR. Binnen zes weken ontvangen Zoeterwoudenaren bij wie het overzicht niet klopte een aangepaste rekening.

De gemeente ging in de fout bij de bepaling van het variabele deel van de afvalkosten. Voor alle ingeleverde vuilniszakken met restafval is hetzelfde, hoge tarief gerekend. Dit is onjuist omdat Zoeterwoudenaren bij het gebruik van de ondergrondse container kunnen kiezen voor een kleine (0,75 euro) of grote zak (1,50 euro). Daarnaast blijkt dat in sommige gevallen ook kosten in rekening werden gebracht voor het inleveren van PBD of GFT-e, terwijl dit in Zoeterwoude gratis is.

Wie per automatisch incasso betaalt hoeft niets te doen. De gemeente schrijft pas af nadat de fouten zijn hersteld.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×