(Foto's/video: Regio15).

Zonnepanelen nieuwbouwwoning Zoeterwoude in brand

Brand in de zonnepanelen op het dak van nieuwbouwwoning aan de Bonkelaar in Zoeterwoude hebben vanmiddag voor grote schade gezorgd. Rond half vijf werd de brand opgemerkt en werd de brandweer gealarmeerd.

De brandweer schaalde de hulpverlening op nadat de brand was doorgeslagen in het dak onder de dakpannen. Omdat de huizen nog niet bewoond zijn hebben brandweerlieden ook deuren moeten forceren om toegang te verkrijgen. Omstanders telde tenminste zeven brandweerwagens.

Voor de toekomstige bewoners van de woning komt de brand hard aan. Na twee jaar bouwen stond de overdracht van de woning volgende week in de agenda. De schade aan de woning is enorm. Het is nog bekend hoeveel schade de buurwoningen hebben opgelopen. Team Brandonderzoek doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

(Video: Robbert Beurse).

Advertentie

112 Sleutelstad Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×