Partner vermoorde Mimoun Bergoual aangehouden

De vrouw uit Leiden die vanmorgen is aangehouden wegens betrokkenheid bij de moord op Mimoun Bergoual uit Oud Ade is zijn partner. Dat leert navraag van Sleutelstad en Omroep West bij meerdere bronnen rond de familie van het slachtoffer.

De 38-jarige vrouw van het slachtoffer verklaarde in de nacht van de moord, op 29 december 2020, dat vier onbekende mannen de woning waren binnengedrongen. Ze was daarop het huis aan de Hofdijklaan op de grens van Leiderdorp en Oud Ade uitgevlucht en meldde zich later die nacht bij de politie in Leiden. Ze beweerde niet gezien te hebben wat zich in de woning had afgespeeld.

De afgelopen maanden deed de politie met een Team Grootschalige Opsporing onderzoek naar de toedracht van de moord op de 66-jarige ondernemer Bergoual die in de Marokkaans-Leidse gemeenschap de nodige bekendheid had. Hij was onder meer eigenaar van de supermarkt Tanger aan het Kooiplein en bezat nogal wat vastgoed. Het onderzoek leidde de rechercheurs naar Frankrijk, waarop in samenwerking met de Franse autoriteiten vanmorgen tot de aanhouding van de drie mannen uit Frankrijk werd overgegaan. Dit drietal, mannen van 48, 31 en 23 jaar oud, wordt net als de vrouw uit Leiden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 66-jarige Bergoual.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Overval Oud Ade


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×