(Video: Reanne van Kleef).

Kleinste inwoners van Leiden krijgen lidmaatschap 3 October Vereeniging

Een afvaardiging van de 3 October Vereeniging stond vandaag op de stoep bij de kleinste inwoners van Leiden. Onlangs kwam de vereniging tot de ontdekking dat deze Leidse prominenten nog geen lid zijn. Daar kwam op 1 april verandering in. “Ze hebben het afgelopen jaar kinderen, maar vooral ook volwassenen veel plezier gebracht. Daarom verdienen ze een gratis lidmaatschap”, aldus René Preenen van de PR commissie.

De ‘kleine grote Leidenaars’ waar het om ging, zijn de beroemde kabouters van het Plantsoen. Ze kregen een kabouterhoge pot hutspot in hun tuin, een vlag van de 3 October Vereeniging en een Leidse vlag. En daarnaast natuurlijk het gratis lidmaatschap. Ook kregen ze nog een extraatje: vrijkaartjes voor de bekende minikermis bij Voskuil’s Kluizenhuis.

Het was een ludieke actie van de vereniging op 1 april, maar wel met een serieuze ondertoon. Of eigenlijk twee. ‘Loldag’ 1 april is namelijk de dag dat 449 jaar geleden de slag om Den Briel werd gewonnen, wat uiteindelijk ook tot Leidens Ontzet leidde. Daarnaast roept de 3 October Vereeniging ook weer mensen op om lid te worden. Preenen:  “De vereniging telt nu ruim 16.700 leden, dus er zijn nog heel veel mensen in Leiden en de regio géén lid. En het is maar een kabouterprijsje.” Een lidmaatschap is er al vanaf 7,50 euro.

(Foto’s: Emile van Aelst).

Leiden Leidens Ontzet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×