(Archieffoto: Reanne van Kleef).

PvdA wil Sportplaza in Leiden: 'Plek om naartoe te gaan als je wilt sporten'

Het sporten lijkt te lijden onder de coronacrisis. Raadslid Martijn Otten (PvdA) heeft daarom een voorstel ingediend bij de gemeenteraad. Het initiatief Sportplaza moet ervoor zorgen dat meer Leidenaren weer gaan sporten, onder meer doordat mensen sportspullen kunnen lenen bij een uitleenpunt. Als het aan Otten ligt wordt het voorstel begin juni behandeld in de gemeenteraad.

“Het zou heel mooi zijn als je een plek hebt waar je altijd naartoe kunt om te gaan sporten”, vertelt Otten. “In Rotterdam hebben ze zo’n Sportplaza, daar kan je altijd naartoe om lekker te sporten. Dat vind ik eigenlijk een mooi initiatief om ook in Leiden op te gaan starten.” De PvdA’er geeft aan dat Leidenaren op deze manier ook in aanraking kunnen komen met verschillende sporten. Op den duur hoopt hij dan ook dat deze mensen zich gaan aanmelden bij sportverenigingen. Dit zal deze Leidse sportclubs uiteindelijk weer helpen aan nieuwe leden.

Nieuws071-presentator Jaap van Sandijk in gesprek met PvdA-raadslid Martijn Otten

Otten stelt voor om de uitleenpunten in Leiden Noord en in Leiden Zuidwest te plaatsen. De sportparticipatie is in deze stadsdelen het laagst. “Op deze plekken is het het hardst nodig. Zeker door het coronavirus zijn er minder mensen gaan sporten. Dit is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid. Je ziet ook dat het ten koste gaat van de mentale gezondheid als er niet genoeg bewogen kan worden. Ik hoop daarom dat het Sportplaza hier ook bij gaat helpen.”

In de meeste gevallen komt het college van burgemeester en wethouders met een bepaald voorstel. Dan kan de gemeenteraad hierop reageren en eventuele aanpassingen maken. Deze keer gaat het andersom. Otten is zelf met een voorstel gekomen in de gemeenteraad. Het college mag daar nu op gaan reageren.

Otten hoopt dat het voorstel in mei kan worden behandeld in de gemeenteraadscommissie. In juni zal dit dan worden besproken in de gemeenteraad. “Het zou mooi zijn als we dan in de zomervakantie echt iets hebben staan!”

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×