(Foto: Emile van Aelst).

Oud-raadslid Jeffrey van Haaster voorgedragen als wethouder in Lisse

Voormalig D66-fractievoorzitter Jeffrey van Haaster wordt wethouder voor zijn partij in Lisse. Hij volgt Jeanet van der Laan op die afgelopen maand voor D66 in de Tweede Kamer is gekozen.

Van Haaster begon zijn politieke carrière als duoraadslid voor D66 Leiden. In 2010 werd hij raadslid en in de periode 2014-2018 was hij fractievoorzitter. Toen hij in de aanloop naar de verkiezingen van 2018 de strijd om het lijsttrekkerschap verloor van Paul Dirkse, verliet hij de politiek.

Bij de verkiezing voor het beste Leidse raadslid van het Jaar over 2018 ontving Van Haaster een oeuvreprijs voor zijn politieke werk. Bij die gelegenheid sloot hij een terugkeer in de politiek niet uit. “Ik sla een keertje over,” aldus Van Haaster.

Naar verwachting wordt Van Haaster op 15 april door de gemeenteraad benoemd en beëdigd.

Leiden Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×