'Lessen van Lieke' is een nieuwe Youtube-serie.

Youtube-serie 'Lessen van Lieke' laat zien wat verpleegkunde is

De eerste aflevering van de Youtube-serie ‘Lessen van Lieke’ staat online. In de serie laat docent Lieke Merkens zien hoe het is om als verpleegkundige te werken. Hoewel ze als docent werkt voor Mbo-Rijnland, zijn de video’s bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in verpleegkundige of zorg en welzijn.

Merkens werd geïnspireerd door de interesses van haar leerlingen. “De opleiding verpleegkunde heeft te maken met een doelgroep die heel veel tijd doorbrengt op social media en Youtube. Ik dacht toen: waarom maken we daar met het onderwijs geen gebruik van?”, vertelt ze in de Avond van Sleutelstad. Haar doel isom (aankomende) studenten online ook bezig te laten zijn met hun toekomstige beroep.


Lieke Merkens vertelt in De Avond van Sleutelstad over haar YouTube serie.

De Youtubeserie is aanvullend op het onderwijs, benadrukt Merkens. “Ik denk wel dat het onderwijs een beweging aan het doormaken is waardoor het in een nieuwer jasje komt te staan.” De video’s bieden ook ruimte voor onderwerpen die anders niet aan bod waren gekomen in de les. In elke aflevering is er bijvoorbeeld een gast om te spreken over het vak, iets dat in de lessen moeilijker haalbaar is.

De komende negen weken verschijnt er iedere week een nieuwe aflevering. De video’s zijn te zien op het Youtubekanaal van Mbo-Rijnland.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×