(Video: Robbert Beurse).

Leerlingen bredeschool plaatsen welkomstborden in Merenwijk

Leerlingen uit groep 8 van Bredeschool Merenwijk hebben woensdag verschillende zelfgemaakte welkomstborden in hun wijk geplaatst en onthuld. Met de borden laten zij zien dat alle bewoners van de multiculturele wijk welkom zijn op de plaatsen waar zij zelf graag komen: in buurthuis De Toekomst, bij welzijnsorganisatie SOL, bij de Bredeschool Merenwijk en bij snackbar Mia.

Het plaatsen van de borden vormde de afsluiting van een gezamenlijk project dat Stichting Move en SOL Leiden organiseerden voor de kinderen uit de hoogste klas van de school in de Leidse wijk. “We willen kinderen uit kwetsbare wijken laten ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij door ze te koppelen aan studenten”, vertelt Luuk Clausing van Stichting Move.

In kortlopende project leren de betrokkenen elkaars leefwereld kennen. De kinderen bedenken hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. De studenten helpen hen om de plannen te verwezenlijken. De ideeën en talenten van de kinderen staan hierbij altijd voorop, belooft de stichting.

Welkomstborden
Het idee om welkomstborden te maken voor verschillende locaties in de buurt kwam voort uit een wijkonderzoek en de interviews die de kinderen hielden met inwoners van Merenwijk. “Ze merkten dat er wel wat meer verbinding mocht komen tussen verschillende groepen mensen en culturen in de wijk”, vertelt Clausing.

Via een brainstorm kwamen de kinderen met het idee om mensen uit te nodigen om een praatje aan te gaan. Samen met de studenten zijn zij vervolgens druk in de weer gegaan met schilderen en hebben zij diverse welkomstborden gemaakt.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×