Het aantal miljoenenwoningen in Leiden is fors gestegen

Aantal miljoenenwoningen in Leiden stijgt met 63 procent

Het aantal Leidse woningen dat meer dan een miljoen waard is, is dit jaar met 63 procent gestegen. In heel Nederland steeg het aantal miljoenenwoningen sinds eind 2019 met 40 procent. Opvallend is dat het aantal miljoenenwoningen vooral buiten de grote steden van de Randstad steeg. Dat blijkt uit onderzoek van Calcasa, een bedrijf dat gespecialiseerd is in waardering van onroerend goed.

Volgens Calcasa stijgt het aantal miljoenenwoningen al zeven jaar op rij. Waar er in 2013 ongeveer 14.000 woningen een waarde van meer dan een miljoen hadden, waren dat er in 2020 maar liefst 84.000. Dat is 1,91 procent van de totale woningvoorraad. In Amsterdam, waar de meeste miljoenenwoningen staan is dat 1 op de tien woningen.

Historisch hoog
Die stijging valt deels te verklaren door de algemene huizenprijsontwikkeling in Nederland. De huizenprijzen in Nederland stegen tussen 2013 en 2020 met ongeveer 60 procent. De vierkante meter prijs is historisch hoog. Voor een miljoen euro krijg je in Nederland gemiddeld 180 vierkante meter vloeroppervlak.

In de Leidse regio en Duin- en Bollenstreek bevinden zich 3.350 miljoenenwoningen. Deze staan verspreid over de gemeenten Oegstgeest, Noordwijk, Zuid-Teylingen, Leiden en Voorschoten. De toename van het aantal miljoenenwoningen
in 2020 heeft vooral plaatsgevonden in de gemeenten Oegstgeest en Leiden. In Wassenaar zijn er in drie straten: de Konijnenlaan, Sbn Doormanlaan en de Bloemcamplaan, waar geen huizen meer te vinden zijn onder een miljoen.

Economie Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×