Projectontwikkelaar Kitty van der Velde en wethouder Fleur Spijker tekenen voor Westerpoort.

Projectontwikkelaar voor, misschien wel, laatste stadswijk van Leiden gevonden

Voor de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk Westerpoort bij Holiday Inn heeft de gemeente een intentieovereenkomst getekend met Adriaan van Erk Groep. De bedoeling is dat deze bouwer uit Bergambacht begin 2022 een gebiedsvisie klaar heeft voor het gebied.

Westerpoort is het gebied tussen de A44, Plesmanlaan, Haagse Schouwweg en Begraafplaats Rhijnhof, daar waar nu Holiday Inn en de paardenwei is. De bedoeling is dat hier de komende jaren een nieuwe duurzame stadswijk verrijst. “Het is”, aldus wethouder Fleur Spijker “een van de laatste plekken in Leiden waar een nieuwe stadswijk kan ontstaan”. Eind vorige maand maakte de wethouder ook bekend deze plek een van de vier plekken in Leiden is waar eventueel een torenflat gebouw mag worden. Spijker zette vandaag samen met de algemeen directeur van Adriaan van Erk Groep, Kitty van der Velde, haar handtekening onder de overeenkomst voor Westerpoort.

In de intentieovereenkomst is afgesproken toe te werken naar een gebiedsvisie voor de ontwikkeling van Westerpoort. Daar hoort ook het terrein van het Holiday Inn hotel bij. In samenspraak met de vastgoedeigenaren, omwonenden en andere belanghebbenden gaan Adriaan van Erk Groep en de gemeente een gebiedsvisie maken. Eerder is de omgeving betrokken bij het opstellen van het Ontwikkelperspectief De Mors dat als belangrijk kader dient voor de gebiedsvisie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×