Over de toekomst van het stationsgebied kan worden meegedacht op doemee.leiden.nl (Foto: Nuvastgoed).

Ruim vijfduizend Leidenaren 'doen mee'

Ruim vijfduizend Leidenaren geven inmiddels op regelmatige basis hun mening aan de gemeente Leiden. Zij doen dit via het online platform voor burgerparticipatie doemee.leiden.nl. “Zeker in coronatijd is het een hele handige manier om met de bewoners in contact te blijven”, aldus een enthousiaste wethouder Ashley North.

Via de website kunnen inwoners van de stad op elk moment van de dag meedenken over allerlei grote en kleine projecten in de stad. Inmiddels staan er 33 projecten op de site, variërend van de herinrichting van een specifieke oversteekplaats van een drukke weg tot de ‘Omgevingsvisie Leiden 2040’. Iedereen kan een account aanmaken en suggesties, opmerkingen, complimenten, kritiek en tips achterlaten bij een specifiek project.

Op deze manier kunnen ook Leidenaren die vergaderingen niet kunnen bijwonen, meedenken over de stad. Dit moet leiden tot een betere afspiegeling van de bevolking bij participatie. Het is dus aanvullend, benadrukt de gemeente. Niet een vervanging van de bestaande mogelijkheden.

Tevreden
De gemeente is tevreden over het aantal deelnemers. Er zijn geen ‘keiharde doelstellingen’ vooraf gesteld. “We zijn begonnen met het platform om te kijken of een dergelijke manier van participeren bij de stad past”, legt een woordvoerder uit. “We zijn blij verrast met de 5000 deelnemers die in een jaar tijd een bijdrage hebben geleverd aan een of meer projecten op DoeMee. We hebben dan ook besloten om het gebruik van DoeMee door te zetten. Als een project online komt te staan nodigen we mensen actief uit om mee te doen. Maar ook anderen zijn welkom om een bijdrage te leveren.”

Bij de analyse van de resultaten kijkt de gemeente vervolgens welke groepen hebben meegepraat, bijvoorbeeld door te kijken naar leeftijd of wijk. Daarom worden er ook een aantal achtergrondgegevens gevraagd.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×