(Video: Gerry van Bakel)

Blijf Thuis Parade Straatprijs valt deze maand elke zaterdag ergens in Leiden

De komende vier zaterdagen gaat het ergens gebeuren in Leiden: de Blijf Thuis Parade Straatprijs. Gedurende een happy hour zet Danny Molenaar de boel weer op stelten. Zaterdag 10 april is de eerste kans om een snufje cultuur en veel vrolijkheid tegen te komen in je eigen straat. “Blijf thuis”, zegt Molenaar, “en als je ons hoort in jouw straat kom mee dansen”.

Er gloort wat licht aan het einde van de tunnel. De geruchtenstroom voorspelt een versoepeling van anti-coronamaatregelen per 21 april. Om iedereen een hart onder de riem te steken en te laten zien dat de cultuurmakers van Leiden nog steeds actief zijn. “Ik wil mensen blij maken, iets leuks aanbieden en meteen laten zien dat wij er ook nog zijn. Dat we zodra het weer mag er zullen staan in de theaters. Daarom breng ik de komende zaterdagen theatermakers naar de wijken.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met cultuurmaker Danny Molenaar van Levend Lijf die komende zaterdagen culturele straatprijzen gaat rondbrengen in Leiden.

Om samenscholingen en oploopjes met teveel kijkers te voorkomen kan Molenaar niet verklappen waar hij precies te zien zal zijn. “Het is elke zaterdag van 16.00 tot 17.00 uur. Houd je straat in de gaten en als je ons hoort, kom dan lekker meedoen. Dat kan buiten heel goed, op gepaste afstand.”

Vorig jaar danste Molenaar ook al op straat in de zomer. Op stelten in Delftsblauwe kostuums. Dit jaar wordt het iets anders. “We gaan voor ‘high soul fever’. Ook weer op stelten. En ‘plastic fantastic’ wat betreft de kostuums. De eerste zaterdag dans ik met Diewertje Spek van Dansblok. En elke volgende zaterdag komt er een act bij. Op de laatste dag, zaterdag 1 mei, staan er dan vier theatergroepen ergens in een wijk in Leiden.”

Vorig jaar dansten Danny Molenaar de Dutch Tango in de Leidse straten, dit jaar keert hij terug met een funky soul-act op stelten. (Foto: Emile van Aelst).

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×