Diok ging thuisploeg The Bassets voorbij met 5-43.

DIOK comfortabel langs The Bassets

Gezonde spanning is er elke keer, wanneer streekgenoten The Bassets en DIOK elkaar ontmoeten in de lokale derby. Dit seizoen is dat niet anders, al is de setting wel degelijk anders dan voorgaande edities. Met een streng testbeleid zorgt de club uit Sassenheim er voor dat alleen spelers en begeleiding van de teams en pers, met een negatieve sneltest, het terrein mogen betreden. Ook hier dus geen uitzinnige menigte van fans, al hebben een paar aanhangers van beide clubs zich wel verzameld op het parkeerterrein en ‘de bult’ om toch een glimp van de wedstrijd op te vangen.

Voor de aanhang van de thuisploeg kent de wedstrijd een teleurstellende afloop. Door een openingtry van Robin Moenen in de verre hoek pakt DIOK de eerste punten (0-5). Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft is het vervolgens Diego Duijn die de bal over de lijn legt. De daar op volgende conversie van Sem Verplancke is wel raak, 0-12. Minuten erna, net voor de rust maakt het team, bij de handen van Duijn, een push over try uit het boekje. De ruststand is daarmee 0-17.

Hattrick voor Duijn
De tweede helft begint met een stevige aanval van DIOK. Na een scrum van The Bassets, die door DIOK in haar voordeel wordt beslist, scoort Oliva Sialau, 0-22. Al snel gevolgd door Richard Manley die een try maakt. De conversie wordt door Verplancke benut, 0-29. DIOK is duidelijk de sterkere partij. Het duurt dan ook niet lang of het is weer Duijn die scoort. Hij schrijft daarmee een hattrick op zijn naam. Ilie Greeve benut de lastige conversie, 0-36. Ook Sialau laat nog even van zich horen, 0-43. Maar die nul op het scorebord zit The Bassets duidelijk niet lekker. In een slot offensief slagen ze er toch in de Leidse verdediging te breken. In de aanval, die vele fases omvat, maken ze uiteindelijk in de uiterst hoek de felbegeerde try. De eindstand komt daarmee op 5-43.

Jonge spelers in actie
Aanvoerder Ross Bennie-Coulson was tevreden na de wedstrijd: “We hebben goed gespeeld. Onze forwards hebben grote stappen vooruit gezet en we hebben goed gebruik gemaakt van de natte condities. Natuurlijk is het goed om te zien dat zoveel jonge spelers bij ons de kans kregen om mee te spelen!”. Met twee wedstrijden gespeeld voert DIOK de competitie aan met 10 wedstrijdpunten, gevolgd door ’t Gooi met een punt minder.

De meeste wedstrijden worden gelivestreamed dit seizoen. Deze wedstrijden zijn allen beschikbaar via het Eyecons platform: https://eyecons.com/kanalen/ereklasse-rugby