Het hoofdgebouw van Hogeschool Leiden. (Foto: Frank Steenkamp).

Afgestudeerden Hogeschool Leiden bovengemiddeld tevreden over studie

Bijna driekwart van de afgestudeerde studenten kijkt positief terug op hun studie aan de Hogeschool Leiden. Dit blijkt uit de laatste editie van de HBO-Monitor, die vandaag werd gepubliceerd. De hogeschool scoort hiermee bovengemiddeld.

Uit het onderzoek komt naar voren dat 73 procent van de alumni positief is over de studie die zij hebben gevolgd. Van hen zou 79 procent, met de kennis van nu, voor dezelfde opleiding in Leiden kiezen. Bovendien beveelt 78 procent hun opleiding aan bij vrienden en familie. Alle cijfers liggen boven het landelijk gemiddelde.

In de jaarlijkse HBO-Monitor geven recent afgestudeerden van Nederlandse hogescholen hun mening over de aansluiting van hun studie op de arbeidsmarkt. In deze editie komen studenten aan het woord die in het studiejaar 2018-2019 hun diploma hebben gehaald. Het onderzoek is uitgevoerd door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van Maastricht University.

Snel een baan gevonden
Ook als het om de arbeidsmarkt gaat scoort Hogeschool Leiden bovengemiddeld. Maar liefst 98 procent van de alumni uit 2018-2019 die na hun studie een baan is gaan zoeken heeft ondertussen werk gevonden. Ruim 73 procent van hen is ook nog tevreden met hun baan. Ook op deze vlakken scoort de hogeschool hoger dan het landelijk gemiddelde.

Joeri van den Steenhoven, lid van het College van Bestuur van Hogeschool Leiden, is tevreden met de resultaten: “Het is mooi om te zien dat de overgrote meerderheid van deze lichting met plezier terugkijkt op de studie aan onze hogeschool. Ik vind het vooral positief dat maar liefst 79 procent van onze afgestudeerden vindt dat ze destijds de juiste keuze hebben gemaakt. Dit zegt niet alleen iets over onze opleidingen, maar ook over de goede aansluiting op het beroepenveld.”

Leiden Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×