De sleutels worden deze week nog herplant, zodat de baarden omhoog staan. (Foto Tineke Schutte).

Leidse sleutels herplant in Van der Werfpark

De plantjes onder aan het standbeeld van burgemeester Van der Werf worden herplant. De plantjes vormen met elkaar de Leidse sleutels maar de baarden wijzen naar beneden en dat hoort niet. Het foutje wordt dus snel hersteld.

Een oplettende voorbijganger, Tineke Schutte, wees de gemeente via Twitter erop dat de sleutels verkeerd om staan. Tenzij het de bedoeling is dat er vanaf het standbeeld goed zicht op is. Maar dat is niet het geval laat de gemeente weten. Iedereen moet de sleutels goed kunnen zien, en dus wordt de boel deze week herplant en de afbeelding 180 graden gedraaid.

In het verleden kende de beplanting onder het standbeeld vele vormen, maar regelmatig waren er aan de voet van Leidens beroemdste burgemeester Leidse sleutels aangeplant zoals te zien is op deze foto’s. Met de baarden omhoog, zoals gebruikelijk.

De nieuwe aanplant maakt onderdeel uit van de renovatie van het Van der Werfpark. De beplanting en het gras wordt aangepakt en ook het hekwerk wordt vervangen. Eerder al zijn de voetpaden aangepakt.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×