(Foto: J.P. Kranenburg).

Vervoerservice ANWB AutoMaatje Leiderdorp gestart

Wethouder Daan Binnendijk en ANWB medewerker Simone van Leeuwen gaven maandagochtend het startsein voor ANWB AutoMaatje Leiderdorp. Voor de vervoerservice zocht welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp de samenwerking op met de ANWB. De dienst koppelt autobezitters aan minder mobiele Leiderdorpers. Door er samen op uit gaan blijven de cliënten langer actief.

“Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een groep Leiderdorpers is voor vervoer afhankelijk van anderen”, vertelt een woordvoerder van Incluzio. Voor een kleine onkostenvergoeding rijden de chauffeurs de deelnemers van en naar hun bestemming. De Leiderdorpers blijven op die manier betrokken bij wat er speelt in hun gemeente.

De chauffeurs gebruiken hun eigen auto. Op een afgesproken tijdstip meldt de vrijwilliger zich bij de cliënt. Afhankelijk van de duur van de rit en de bestemming wordt afgesproken of de chauffeur bij de gebruiker van de dienst blijft of tussendoor naar huis gaat.

Vergoeding
Deelnemers betalen dertig cent per kilometer. Dit bedrag wordt gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger. Eventuele parkeerkosten komen bovenop de kilometervergoeding. Deelnemers betalen deze vergoeding direct aan de chauffeur.

Lockdown
Tijdens de lockdown mogen er door de chauffeurs van ANWB AutoMaatje Leiderdorp alleen noodzakelijke ritten worden gereden. Onder noodzakelijke ritten verstaat Incluzio: ritten op medisch en sociaal gerelateerde gronden. Dus naar de dokter of familie, maar een dagje gezellig naar het strand zit er momenteel niet in.

Geïnteresseerden moeten zich, minimaal twee dagen voordat de rit plaats gaat vinden, eenmalige gratis aanmelden via: automaatje@incluzio.nl. Ook vrijwillige chauffeurs kunnen zich via dit e-mailadres opgeven.

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×