Ondanks de tegenslagen is de wil om te ondernemen bij Bas de Wit zeker niet verdwenen. (Foto Sleutelstad).

Bas de Wit: 'De moed zakt je op dat moment in de schoenen, maar uiteindelijk sta je weer op'

Modewinkel Bas de Wit van de gelijknamige eigenaar, ziet er een maand nadat er een ramkraak plaats heeft gevonden weer keurig uit. De nieuwe pui moet nog worden geïnstalleerd, maar de klanten zijn welkom om op afspraak te komen winkelen. Toch zijn een paar restanten van de ramkraak nog altijd te zien. En de gebeurtenis is bij De Wit ook niet in de koude kleren gaan zitten. “Op dat moment zakt de moed je echt in de schoenen, maar uiteindelijk sta je weer op.”

De ramkraak die begin maart werd gepleegd, was al de tweede van het jaar. Ook in januari dit jaar werd er namelijk een ramkraak gepleegd. Een auto reed beide keren in op de gevel van de winkel. Hierbij werden met name dure jassen meegenomen en is er ontzettend veel schade aangericht, terwijl er de tweede keer net een nieuwe pui was geïnstalleerd. “Het doet enorm veel met mij als ondernemer, ik word er echt moedeloos van”,  vertelt De Wit.

Rampalen

De ramkraken kwamen namelijk ook nog eens boven op de gevolgen van de coronacrisis, die ook voor De Wit voelbaar zijn. Een trouwe klantenkring en een goed lopende webshop zorgen ervoor dat De Wit zich er toch doorheen weet te slaan. Ondanks de tegenslagen is de wil om te ondernemen bij De Wit dan ook nog zeker niet verdwenen. “Het is iets wat ik al dertien jaar met veel passie doe en waar ik goed in ben, dus dan ga je hoe dan ook altijd verder.”

Om een nieuwe ramkraak te voorkomen zijn er grote betonnen palen voor de pui van Bas de Wit geplaatst. (Foto Sleutelstad).

Om ervoor te zorgen dat het niet opnieuw gebeurt, heeft De Wit wel maatregelen getroffen. Zo zijn er door de gemeente tijdelijke rampalen geplaatst voor de winkel. Daarnaast worden er ook nieuwe rolluiken geplaatst, om zo de winkel beter te beveiligen.

Crowdfunding
De ramkraak-bestendige rolluiken kunnen worden vergoed door een crowdfunding, die is opgezet door collega-ondernemers. Hierbij staat de teller inmiddels op een bedrag van 6.443 duizend euro dat is opgehaald.

De Wit is verbluft door het succes van de inzamelingsactie en het feit dat zoiets voor hem wordt geregeld. “Ik vind het zo bijzonder, ik had zo’n actie nooit verwacht. En het feit dat er ook nog eens zo massaal wordt gedoneerd, dat zorgt voor heel veel warmte.”

Met De Wit gaat het nu dan ook goed, hij houdt de moed erin. “De winkel is open voor mensen om op afspraak langs te komen, maar we willen wel heel graag helemaal open zodat de drempel om een afspraak te maken verdwijnt en je als consument weer in-en uit kunt lopen.” Toch blijft het helemaal opengaan ook voor De Wit nog even afwachten.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×