Igor moet nog wat aansterken maar is gelukkig weer thuis. (Foto Robbert van Cleef)

Leidse kater Igor slaapt vooral bij na heikel Haags avontuur: 'Zo bijzonder dat hij er weer is'

De Leidse kater Igor is weer veilig thuis bij zijn baasje. Igor had zichzelf behoorlijk in de nesten gewerkt maar keerde afgelopen weekend dankzij zijn chip uiteindelijk weer terug bij zijn baasje in Leiden. Redelijk ongeschonden, maar nog steeds wel erg moe van zijn bijzondere avontuur. “Hij slaapt echt heel veel nu”, zegt baasje Ina.

Igor verdwijnt zes weken geleden spoorloos. Zijn Ina Rus is ontroostbaar en trekt alles uit de kast om de 11-jarige kater weer terug te vinden. Ze laat zelfs een speurhond opdraven. “Toen bleek dat Igor veel verder op pad gaat dan we dachten, maar dat leverde verder niets op.” Via de speurhond kwam er zelfs een medium aan te pas. “Die zei dat Igor dood was omdat hij zou zijn aangereden, maar dat was dus niet zo.”

Haagse rioolbuis
Igor blijkt uiteindelijk in Den Haag te zitten, waar hij door de dierenambulance uit een rioolbuis gehaald wordt. “Ik merk wel aan zijn gedrag dat hij echt wat heeft meegemaakt”, zegt Ina. “Hij is wat angstiger en moet echt nog aansterken.”

Ina vindt het moeilijk om naar de beelden te kijken die de dierenambulance maakte van de redding van Igor. “Ik vind ‘m zo zielig op die beelden. Ik zou ‘m zo kunnen pakken.” Na zes weken afwezigheid kan Ina haar kat nu eindelijk weer knuffelen en dat doet ze dan ook volop. “Het is geweldig dat hij er weer is. Ik kan het soms nog niet helemaal geloven. Het is zo bijzonder.”

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×