Een plastic meldpunt tegen gemeentelijke vervuiling. Foto Partij voor de Dieren)

Meldpunt voor 'gemeentelijk' plastic

De Partij voor de Dieren heeft een meldpunt geopend voor plastic zwerfvuil dat door de gemeente, of in opdracht van de gemeente, in de natuur op of straat terecht is gekomen.

De partij bindt hiermee de strijd aan tegen vervuiling door de gemeente. Want dat komt steeds vaker voor constateert de gemeenteraadsfractie. Als voorbeeld worden de plastic borstelharen genoemd die massaal afbraken tijdens het sneeuwruimen. De wandelpaden die met menggranulaat worden verhard. En de kunststofnetjes die voor fundering- en verstevigingswerkzaamheden worden gebruikt. Vorige week bleken plastic ratelstrips die voorkomen dat vogels nestelen in de bomen aan de Zernikedreef los te raken. Het meeste plastic belandt uiteindelijk in zee, constateert Lianne Raat raadslid voor de Partij voor de Dieren.

‘Het houdt niet op’ schrijft Raat. ‘Hoeveel plastic drama’s moeten er nog volgen voordat we in Leiden gaan stoppen met het gebruik van plastic in de natuur? Wat mij betreft stoppen we daar vandaag nog mee. De schade die deze plastics toebrengen aan dier, natuur en milieu is nu al niet meer te overzien.’

Het meldpunt ‘Stop Plastic’ is te vinden op Facebook. De melding kan gedaan worden op de pagina zelf of via een privé bericht, met vermelding van locatie en het liefst inclusief een foto.
Ook kan een mail gestuurd worden naar leiden@partijvoordedieren.nl, als mensen niet via Facebook een melding willen of kunnen doen. De meldingen, zo is de bedoeling, moeten de gemeente en het stadsbestuur aanzetten tot actie.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×