Barry Badpak leest het sprookje voor. (Foto: PR).

Barry Badpak komt met sprookje: 'Dit soort ideeën ontstaan heel spontaan'

“Er was eens een lief klein meisje… Oh nee, eigenlijk was het een net iets te dik jongetje met een behoorlijk grote mond”, zo begint ‘Barry Badpak & De Boze Barman Sprookje No1’. Voor het eerst brengen de heren achter Barry Badpak niet een nieuw nummer, maar een luisterboek uit. In de stijl van het klassieke sprookje ‘Roodkapje’, maar met de humor van Barry Badpak. Geschikt voor jong en oud, en vooral geschreven met een knipoog.

Door de coronapandemie treedt Barry Badpak al een tijdje niet meer op. Maar de mannen zitten niet bepaald stil. Eerder werd het ‘BarryBadpak bordspel’ al uitgebracht en nu is er dus een nieuw luisterboek. Het sprookje is ingesproken door Olaf Kluivers, die ook de intro’s inspreekt van de nummers van Barry Badpak. Kluivers heeft samen met Barry Badpak de tekst voor het sprookje geschreven.

Spontaan
Volgens Wouter Vermeulen, één van de Barry’s, ontstaan dit soort nieuwe ideeën heel spontaan: “We hebben geen idee en geen strategie, maar we kijken gewoon wat we grappig vinden. Zo zijn we bijvoorbeeld ook bezig met het schrijven van nieuwe nummers in het Duits en het ontwikkelen van een ‘Barry Biertje’.”

Vermeulen heeft het sprookje expres nummer één genoemd. Maar of er meer sprookjes volgen durft hij niet met zekerheid te zeggen. “Wie weet komt er ooit wel een heel luisterboek, je moet dat soort opties openhouden.” Voor nu vindt Vermeulen dat iedereen het sprookje vooral moet gaan beluisteren, dat kan via Spotify en Youtube. “Luister het onder het genot van bijvoorbeeld een biertje en neem het verhaal ook vooral met een korreltje zout”, zegt hij lachend.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×