Marjolein Laponder is genomineerd voor Sociaal Werker van 2021.

Leiderdorpse 'duizendpoot' genomineerd voor Sociaal Werker 2021

Marjolein Laponder is één van de genomineerden voor de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar. Elk jaar nomineert Sociaal Werk Nederland drie kanshebbers. Laponder is werkzaam voor Incluzio Leiderdorp en helpt zo mensen uit de buurt bij verschillende problemen. “Het is belangrijk dat je van alles wat weet.”

Op 1 maart hoorde Laponder dat ze genomineerd was. ”Ik was gewoon aan het werk en wist van niks. Opeens stond er een fotograaf voor m’n neus en kreeg ik een bos bloemen. Dat was een aangename verrassing”, vertelt ze in Nieuws071. De prijs geldt voor heel Nederland, wat de nominatie nog eens extra bijzonder maakt. In een video vertelt Laponder wat ze zoal doet en waarom haar werk belangrijk is.

Marjolein Laponder in gesprek over haar nominatie.

Dagelijks probeert de sociaal werkster mensen te helpen en te begeleiden in moeilijke situaties. Zo helpt ze vrouwen bij het voorbereiden op een zwangerschap of ondersteunt ze mensen met een spierziekte. ”Het is heel divers”, vertelt Laponder, ”al helemaal in zo’n jaar met corona. Af en toe konden we op huisbezoek, maar we hebben ook veel digitaal gedaan. Dat was soms best moeilijk, omdat het in sommige situaties wel fijn is als je thuis langs kan gaan. We zorgen er ook voor dat mensen in contact blijven met elkaar in deze tijd.”

Janine de Vries, manager van Incluzio Leiderdorp, beschrijft Laponder als een duizendpoot met een gouden randje. Voor dit werk is het belangrijk dat je veelzijdig bent. Dat komt van pas bij de dagelijkse bezigheden, bevestigt Laponder zelf: ”Er zijn veel regeltjes waar je wat van af moet weten. Voor sommige mensen is het echt een doolhof. Dan is het fijn als er iemand is die weet hoe ze de uitgang kunnen vinden.”

Op woensdag 26 mei wordt bekendgemaakt wie Sociaal Werker van het Jaar 2021 is. Stemmen op Marjolein kan nog tot 15 mei hier.

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×