Wethouder Rik van Woudenberg wipt een van zijn eerste tegels van het jaar

Na Leiden vindt ook Leiderdorp tegenstander voor tegelwipwedstrijd

Onder de noemer ‘NK Tegelwippen’ daagde Leiden onlangs Haarlem al uit voor een wedstrijdje ‘wie wipt de meeste tegels’. Nu volgt Leiderdorp dit voorbeeld door de gemeente Wassenaar uit te dagen voor zo’n partijtje tegels lichten. Het doel is om zoveel mogelijk stoeptegels uit de grond te halen en te vervangen door groen.

In een half omgespitte tuin schept de Leiderdorpse wethouder Rik van Woudenberg de symbolische eerste tegel, om vervolgens via Twitter zijn Wassenaarse collega-wethouder Hubert Schokker uit te dagen voor een wedstrijd. “Wij doen ook mee met het NK Tegelwippen en gaan de strijd aan met Wassenaar”, schrijft Van Woudenberg erbij. “Ik zeg, wij gaan winnen.”

Afgelopen woensdag begon het NK Tegelwippen. Er doen zo’n veertig gemeenten mee met het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. Het doel is om zoveel mogelijk tegels te vervangen met planten, bloemen en bomen, om zo de gemeente groener te maken. Om hun bewoners te motiveren mee te doen zoeken de gemeenten nu de competitie met elkaar op.

Leiden is een van de meest versteende steden van Nederland en voert al langer actie voor vergroening. “Soms heb je tegels nodig, maar soms kan een tegel er wel uit om daar juist groen aan te leggen. Het is goed voor bijen en vlinders en de leefbaarheid”, vertelde de Leidse wethouder Ashely North eerder aan mediapartner Omroep West. “We willen vooral een duurzame stad door water op te vangen en meer biodiversiteit en schaduw te creëren.”

 

De Leidse wethouder Ashley North gaf eerder al een startsein voor het NK Tegelwippen

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×