Dick Oepkes ontvangt de koninklijke onderscheiding. (Foto: LUMC Leiden).

LUMC-gynaecoloog ontvangt Koninklijke onderscheiding

Prof. dr. Dick Oepkes is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Henri Lenferink na afloop van een speciaal online symposium. De uit Lisse afkomstige gynaecoloog is al sinds 1989 verbonden aan het LUMC. Internationaal wordt Oepkes gezien als expert op het gebied van foetale therapie.

Oepkes krijgt de onderscheiding omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Jarenlang houdt Oepkes zich al bezig met de behandeling van het ongeboren kind. Hij was een van de oprichters van stichting M.O.E.T. (Managing Obstetric Emergencies and Trauma) in Nederland. Ook geeft hij sinds 2009 leiding aan het centrum voor foetale therapie in het LUMC. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan verschillende ontwikkelingen op het gebied van gynaecologie.

Expert
Doordat Oepkes al zo’n dertig jaar een bijdrage levert op het gebied van foetale therapie, wordt hij gezien als expert op dit gebied. Oepkes heeft ervoor gezorgd dat Nederland een voorbeeld land is geworden op het gebied van zwangerschapszorg. Ook wordt hij gezien als belangrijk figuur binnen het internationale netwerk van gynaecologen en deskundigen.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×