Impressie van de nieuw te bouwen De Geus. (Beeld: Architectenbureau OZ Amsterdam).

De Geus heeft een bouwer gevonden

De Geus in het Leidse stationsgebied wordt gebouwd door bouwbedrijf Akor uit Rijssen. Afgelopen week werd de overeenkomst met ontwikkelaar Sustay getekend. Akor bouwde in Leiden eerder al de nieuwe Zara aan de Haarlemmerstraat.

Op de plek van de huidige Jumbo en de flat daarboven aan de Stationsweg, moet een geheel nieuw gebouw verrijzen. Daarin is plek voor 96 huurappartementen, twee horecazaken, een Jumbo Citystore, de huidige kapperszaak Het Kap Perron en de nieuwe megabioscoop met 1200 stoelen en 8 zalen. Ook worden er zo’n 3000 fietsparkeerplekken onder De Geus gerealiseerd.

De sloop van het huidige gebouw staat gepland voor eind 2021. Daarvoor moet de gemeente het bestemmingsplan nog wijzigen, daar wordt voor de zomer over gesproken.

De digitale ondertekening met bouwbedrijf Akor.

Leiden De Geus


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×