ZZ Leiden verliest ook derde wedstrijd dit seizoen tegen Heroes Den Bosch. (Foto's: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden verliest weer van Den Bosch

De derde wedstrijd tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Heroes Den Bosch dit seizoen leverde weer geen winst op voor Leiden. De ploeg van coach Geert Hammink verloor met 78-86. Alleen in het derde kwart kwam de Leidse ploeg in eigen huis even op voorsprong. De rest van de tijd liep Leiden achter de feiten aan.

Donderdag volgt een uitwedstrijd tegen Landstede Hammers, de laatste voor de play-offs. Bij winst kan ZZ Leiden de koppositie in de competitie alsnog veiligstellen en als nummer één de play-offs in gaan hetgeen thuisvoordeel oplevert.

Zorg en Zekerheid Leiden moest het zaterdagavond stellen zonder Nick King. De Amerikaan zat met rugklachten op de bank. Bij Heroes Den Bosch deed MIha Lapornik niet mee. De Bosschenaren openden sterk met Thomas van der Mars. De center scoorde acht van de eerste tien punten van Heroes Den Bosch. De Leidse verdediging oogde niet solide en moest in het eerste kwart al 27 punten toestaan.

Bekijk de wedstrijd ZZ Leiden-Heroes Den Bosch zondagmiddag om 16.00 uur op Sleutelstad TV
 

Bommetje
Met nog drie minuten te gaan in het eerste kwart, keek de Leidse ploeg tegen een 11-19 achterstand aan. Door zeven punten op rij van Emmanuel Nzekwesi, de speler van de maand maart, en een bommetje van Riley LaChance kwam Zorg en Zekerheid Leiden beter voor de dag. Uiteindelijk sloot de Leidse ploeg het eerste kwart met 21 punten af.

Nadat Jonathon Williams er in het tweede kwart 23-32 van had gemaakt, sloeg Zorg en Zekerheid Leiden terug. Via drietjes van Luuk van Bree en LaChance en een dunk van Worthy de Jong werd de achterstand teruggebracht tot één punt. Doordrukken kon de Leidse ploeg niet, want Heroes Den Bosch liep weer uit. Na een verwoestende dunk van Nzekwesi, haalde meteen aan de andere kant Van der Mars uit voor een dunk. Via opnieuw een drietje van LaChance en wederom een dunk van De Jong bleef het verschil rond de vier punten schommelen. Dat was ook de marge bij rust: 43-47.

Voorsprong
Na de pauze verkleinde Giddy Potts met zijn enige score de marge tot één punt: 46-47. Het spelbeeld was weliswaar rommelig en af en toe even inhouden was er aan beide kanten niet bij. Zorg en Zekerheid Leiden was het eerste weer bij de les. Een driepunter van Michael Finke was de opmaat voor een 9-0 run. En ook De Jong leverde een grote bijdrage aan de voorsprong van ZZ Leiden (55-49).

Jean-Marc Jaumin, de coach van Heroes Den Bosch, nam een time-out en bracht Williams in. De Amerikaan stelde hem niet teleur, want via twee driepunters bracht hij beide ploegen weer op gelijke hoogte. Met nog ruim twee minuten te gaan in het derde kwart zette Marijn Ververs de Leidse ploeg nog één keer op voorsprong: 60-59. De Leidse ploeg wist in de rest van dit kwart niet meer te scoren en moest met een 60-63 aan het slotkwart beginnen.

Klassieker
Heroes Den Bosch kende in het vierde kwart een goede start. Binnen drie minuten keek Zorg en Zekerheid Leiden tegen een 62-71 achterstand aan. En dat verschil werd eigenlijk niet meer goedgemaakt. Wat De Jong in deze fase namens de Leidse ploeg deed, werd aan de andere kant genivelleerd door DeMario Mayfield. Bij 78-86 kwam er een einde aan deze klassieker.

Worthy de Jong was met 22 punten (tegen 59%) topschutter aan Leidse zijde. Emmanuel Nzekwesi (16 punten) en Riley LaChance (15 punten) droegen ook hun steentje bij. Dat was echter niet voldoende om Heroes Den Bosch terug te wijzen.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×