Voormalig D66-raadslid Van Haaster aan de slag als wethouder in Lisse. (Video: Bollenstreek Omroep).

Oud-raadslid Van Haaster wethouder Lisse

Oud-raadslid Jeffrey van Haaster is benoemd tot wethouder in Lisse. Van Haaster volgt Jeanet van der Laan op, die is beëdigd als lid van de Tweede Kamer namens D66.

Van Haaster die tot 2018 voor D66 in de Leidse gemeenteraad zat, werd verkozen en beëdigd in een extra vergadering van de gemeenteraad. Van Haaster krijgt de portefeuilles onderwijs, ruimtelijke ordening en duurzaamheid. De gemeenteraad verleende hem een jaar ontheffing van de plicht om in Lisse te wonen. Van Haaster woont vooralsnog in Leiden, waar hij in 2003 politiek actief werd voor D66.

Van Haaster begon zijn politieke carrière als duoraadslid voor D66 Leiden. In 2010 werd hij raadslid en in de periode 2014-2018 was hij fractievoorzitter. Toen hij in de aanloop naar de verkiezingen van 2018 de strijd om het lijsttrekkerschap verloor van Paul Dirkse, verliet hij de politiek.

Van Haaster: “Ik ben ontzettend gemotiveerd om in Lisse aan de slag te gaan. Er liggen prachtige plannen die ik graag oppak en samen met de gemeenteraad en inwoners wil gaan uitvoeren.”

Leiden Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×