Jonne Moleman tijdens de kwalificatiewedstrijden in Sheffield voor de Paralympische Spelen in Tokio. (Foto's: Paraswimming/Paul van der Ploeg

Groen licht voor parazwemster Jonne Moleman: 'Na pieken en dalen, nu knallen in Tokio'

Parazwemster Jonne Moleman presteerde anderhalve week geleden bijzonder goed bij de kwalificatiewedstrijden in Sheffield. En na een week nagelbijten is daar dan eindelijk het verlossende nieuws: Moleman mag samen met tien andere Nederlandse zwemmers naar de Paralympische Spelen in Tokio.

Moleman zwom in Engeland het ene na het andere Europees en wereldrecord, maar die tijden bleven officieus omdat haar classificatie nog in beraad was. En al leek er weinig mis te kunnen gaan met plaatsing voor de Paralympische Spelen, er moest toch even gewacht worden met feestvieren totdat de zwembond de officiële lijst had samengesteld.

Superblij
De twintigjarig zwemster uit Alphen aan den Rijn die veelal in Leiden traint, is superblij dat ze naar Tokio mag. Het afgelopen coronajaar heeft ze flink wat tegenslag gehad. Gebrek aan trainingsmogelijkheden in verband met coronamaatregelen zette haar fysiek op achterstand, maar mentaal laat ze keer op keer zien altijd de wil te hebben om vooruit te gaan. “Yes, het is gelukt. Na alle pieken en dalen, gaan we nu knallen in Tokio.” Haar coach en trainer Paul van der Ploeg is ook blij met de uitslag. “Ik ben altijd blijven geloven in haar mogelijkheden.”

Er van uitgaande dat NOC*NSF de voordracht van de zwembond accepteert, zal Moleman deelnemen aan de 50 vlinder, 50 rug, 50 school, 50 vrij, 150 wissel (de vlinderslag ontbreekt in dit nummer).

Advertentie

Leiden Sport Jonne Moleman


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×