Directeur Arie Feij van de stichting Werk & Onderneming roept de politiek op om ook oog te houden voor voldoende werk- en expositieruimtes voor de cultuursector.

Leidse kunstenaar opent kleinste atelier van de stad

In het verzamelgebouw voor bedrijven en kunstenaars aan de Haagweg 4 is het kleinste atelier van Leiden geopend. Directeur Arie Feij van de Stichting Werk en Onderneming die het complex exploiteert, hoort steeds vaker dat kunstenaars veel moeite hebben om geschikte en vooral betaalbare werk- en atelierruimtes te vinden.

Een van de oorzaken is volgens Feij de bouwdrift van de gemeente Leiden die bezig is met het toevoegen van bijna 10.000 woningen in de stad. “Dat gaat ten koste van rafelranden en andere al dan niet tijdelijke plekken waar kunstenaars graag hun intrek nemen.”

Toen de Leidse kunstenaar Jerry Kokje bij hem aanklopte met de vraag of de piepkleine ruimte op de begane grond van het gebouw aan de Haagweg te huur was, aarzelde Feij dan ook geen moment. De SWO-directeur wil met het beschikbaar stellen van dit ‘kleinste atelier van Leiden’ een punt maken. “De gemeente moet ook oog houden voor werkplekken voor al die extra mensen die straks in de stad wonen.”

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×