(Foto's: Daltonschool De Leeuwerik).

Leerlingen De Leeuwerik wandelen voor drinkwater in Kenia

Leerlingen van de Daltonschool De Leeuwerik in Leiderdorp hebben donderdag met de sponsorloop ‘drinkwater in Kenia’ 2.480,33 euro bij elkaar gewandeld. Met het opgehaalde geld wordt een groentetuin gebouwd naast de school in Kenia.

De Leerlingen van groep acht liepen de zes kilometer wandeltocht door Leiderdorp met zes kilo aan gewicht in de rugzak. Het gewicht van zes kilo is ongeveer de last van zes liter water waarmee kinderen in Kenia doorgaans zes kilometer lopen van een watertap naar huis. Met de sponsorloop kregen de leerlingen het besef hoeveel moeite kinderen in veel derdewereldlanden moeten doen om aan water te komen.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×