Wie goed kijkt, kan nog een enkele blauwe korrel vinden. (Foto: Cor van der Velden).

Blauwe bemesting in Blekerspark besproeid

De blauwe korreltjes kunstmest die sinds dinsdag in het gras van het Blekerspark lagen, zijn natgesproeid. Daardoor zijn ze uit elkaar gevallen en grotendeels in de grond opgenomen. De korrels kunnen gevaarlijk zijn als honden of kinderen er veel van zouden opeten.

De gemeente Leiden benadrukt dat de korrels geen kwaad kunnen, ‘zolang je maar niet het hele veld leegeet’. Na een regenbui worden ze snel opgenomen in de grond, maar sinds dinsdag heeft het niet geregend. Omdat er ook de komende dagen nog geen regen voorspeld wordt, heeft de aannemer nu zelf water gesproeid.

Het Blekerspark is vorig jaar opnieuw aangelegd als onderdeel van het Singelpark. Om het gras sterk en gezond te maken, is extra bemesting nodig. De aannemer heeft vorig jaar bij de oplevering geadviseerd om de blauwe korrels te gebruiken. Het gaat om zogenaamde NPK-kunstmestkorrels met magnesiumoxide. Bij de volgende bemesting wordt er organische mest gebruikt.

De kunstmestkorrels worden niet vaak gebruikt in Leiden. Ze worden soms gestrooid bij vaste plantenborders en bloembollen, en nu dus eenmalig in het vernieuwde Blekerspark.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×