Oranjegebakjes van banketbakkerij Jacobs werden uitgedeeld door de Oranjevereniging en Incluzio aan Leidse senioren. (Foto: Myrthe Koopman)

Oranjevereniging en Incluzio Leiden geven oranjegebakjes aan Leidse ouderen

Senioren in de Leidse wijk de Kooi zijn de dag voor Koningsdag verrast door de Oranjevereniging Leiden. Samen met Incluzio Leiden werden oranjegebakjes uitgedeeld, gesponsord door banketbakkerij Jacobs. “We doen het om de ouderen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd,” vertelt Nailah Tahir van Incluzio hierover.

Het is voor het eerst dat de Oranjevereniging samen met Incluzio deze actie organiseert. “Het is natuurlijk morgen een ander soort koningsdag dan normaal, maar we proberen zeker voor iedere doelgroep iets te doen. En natuurlijk ook voor de ouderen, die door corona meer last hebben van eenzaamheid,” vertelt Isabel de Jager, bestuurslid van de Oranjevereniging.

Het idee van het uitdelen van de oranjegebakjes ontstond toen de Oranjevereniging Leiden Incluzio benaderde om te kijken of er iets georganiseerd kon worden. Seniorencoach Tahir van  Incluzio vond het meteen een goed idee om iets te doen voor de ouderen: “Zo blijft Incluzio ook zichtbaar in de wijk en dat is ons doel. Daarnaast worden de meeste ouderen bereikt wanneer je echt de wijk ingaat en verdienen de senioren het ook echt om even te worden verwend in deze moeilijke tijd.”

De ouderen reageerden erg positief op de actie. “Ze vinden het leuk om even een gebakje te krijgen en aan de deur een praatje te maken, dus dat vind ik erg mooi om te zien”, vertelde bestuurslid De Jager vanmorgen bij het complex boven de AH supermarkt aan de Kooilaan.

Programma
Het uitdelen van de tompoucen is niet het enige dat de Oranjevereniging Leiden organiseert rondom koningsdag. “Er is op Koningsdag een heel programma, dat online te volgen is bij Sleutelstad. Zo zijn er wedstrijden, een talentenjacht en is er zelfs een Koningsdagloterij. Zo is er toch nog een divers programma,” aldus de Jager.

 

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×