De Leiderdorpse Straatjutters in actie op 24 april. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Straatjutters Leiderdorp halen in een dag 13.221 peuken van straat

Het is een alom bekend beeld, uitgerookte peuken op straat en in parken. De Leiderdorpse Straatjutters zijn vastbesloten om dit probleem aan te pakken en daarom organiseren zij  regelmatig opschoonacties. Afgelopen zaterdag raapten de vrijwillige straatjutters welgeteld 13.221 peuken van straat, gadegeslagen door verschillende fotografen en media. “Dit is een aanhoudend probleem, dus wij zijn erg blij met alle aandacht!”

Sinds november 2018 zijn de Straatjutters actief bezig met het opruimen van zwerfafval in de straten van Leiderdorp. Om de week gaan zij op vrijdag en zaterdag om kwart voor tien ’s ochtends op pad om afval te verzamelen en dat vervolgens correct weg te gooien. Daarnaast plaatsten zij tegelasbakken om toekomstige vervuiling tegen te gaan en die worden inmiddels veelvuldig gebruikt.

De Leiderdorpse Straatjutters zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen die hen willen helpen. Aangezien zwerfvuil rapen altijd kan, staan de momenten waarop de acties plaatsvinden allesbehalve vast. Mensen die zelf een partijtje troep opruimen willen organiseren, kunnen dat heel makkelijk doen via de website. Op dit platform worden ook de startplek en tijd van de evenementen weergegeven. De organisatie voorziet de vrijwilligers van vuilniszakken, handschoenen, afvalgrijpers en afvalringen.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×