(Foto's / video: Omroep West).

Politie stuurt feestvierders weg in druk Plantsoen

Het is dinsdagmiddag druk in het Plantsoen in Leiden. Veel in oranje uitgedoste feestvierders hebben het park opgezocht om Koningsdag te vieren. Aan het einde van de middag bleek er een groep van zo’n honderd mensen feest te vieren en kwamen politie en handhavers in actie.

“Wat we nu doen is zoveel mogelijk mensen aanspreken en als het nodig is de grote groepen wegsturen”, zegt de woordvoerder van de Leidse burgemeester tegen mediapartner Omroep West. Op beelden is te zien dat er muziek wordt gedraaid, mensen dicht op elkaar staan en de politie aanwezig is.

“Het lijkt een mini-Vondelpark”, zegt een verslaggever die bij het Plantsoen is. “Er zijn ook een heleboel boa’s en politieagenten. Die hebben tegen de jongeren gezegd: wegwezen hier, het feestje is afgelopen.” Het park wordt ontruimd, meldt de verslaggever.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×