Laatste aflevering podcast 'Moord Op De Indiaan' uitgesteld

De podcastserie ‘De Moord Op De Indiaan‘ over de gewelddadige dood van Leidenaar Hans Schonewille in 1999 heeft tien tips opgeleverd. Dat laat de politie weten nadat vijf van de zes afleveringen zijn uitgezonden. Omdat de recherche de tips op dit moment onderzoekt, is de laatste aflevering van de podcast met enkele weken uitgesteld.

“Dankzij de eerste vier afleveringen is er dusdanig veel waardevolle informatie binnengekomen bij de politie dat rechercheurs komende weken uitgebreid onderzoek gaan doen”, zegt de politie. “Om luisteraars mee te kunnen nemen in dit aanvullende onderzoek, is besloten om de zesde aflevering pas over enige weken te publiceren.” Op die manier hoopt de politie in de laatste aflevering een ontknoping te kunnen laten horen.

Het levenloze lichaam van de 47-jarige crimineel Hans Schonewille werd op 11 juni 1999 op een afgelegen plek in Aarlanderveen gevonden. Ondanks intensief onderzoek heeft de politie de zaak nooit opgelost. De hoofdofficier van justitie loofde daarom eerder al een beloning van 15.000 euro uit voor de tip die leidt tot een doorbraak in de zaak. Dat bedrag werd onlangs verhoogd naar 30.000 euro.

De eerste vijf afleveringen van de podcastserie van AVROTROS zijn hier te beluisteren.

112 Sleutelstad Leiden Coldcase De Indiaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×