(Foto's: Regio15).

Twaalf mensen op straat door felle brand in Breestraat

In een pand aan de Breestraat in Leiden heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een korte maar felle uitslaande brand gewoed. De brand aan de achterkant van het pand werd rond 0.15 uur ontdekt. De brandweer schaalde de brand al snel op naar ‘grote brand’, onder meer omdat er drie panden ontruimd moesten worden. In het totaal werden twaalf mensen uit hun woning gehaald.

Een het personeel van een ambulance die uit voorzorg ter plaatse kwam, heeft heeft enkele bewoners nagekeken. Niemand daarvan bleek gewond te zijn geraakt bij de brand. Na ruim een uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Het team brandonderzoek (TBO) van de brandweer zal onderzoek doen naar de brand.

Wanneer iedereen weer terug kan naar zijn of haar woning is nog niet bekend. De Stichting Salvage zal samen met de gemeente alle panden langsgaan om de schade te inventariseren en om te bepalen of bewoners terug kunnen keren naar de woning. De Breestraat was tijdens van de brand afgesloten voor het verkeer.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×