Stoffenhandelaar Mark Blom staat weer op de markt. (Video: Robbert van Cleef).

Non-food kooplui staan weer op de markt: 'Heerlijk om er weer te zijn'

Na de horeca en de winkels is er nog een beroepsgroep die vandaag opgelucht kan ademhalen. De marktkooplui die geen levensmiddelen verkopen mogen hun waar weer verkopen op de markt. Op de woensdagmarkt in Leiden melden zich al vroeg de eerste klanten.

“Daar gaat de eerste 1,5 meter sinds 5 maanden”, lacht stoffenhandelaar Mark Blom als hij een stuk stof afknipt voor een vroege klant. Hij kon de afgelopen maanden online nog wel wat verkopen maar is toch blij dat ie weer terug is. “Financieel valt de schade enigszins mee omdat ik online nog kon verkopen”, legt Blom uit. “Maar je mist toch het contact van de markt, waar mensen elkaar ontmoeten en waar het gebeurt.”

Het is nog onduidelijk hoeveel van zijn collega’s uit de non-food het niet zullen redden. “Dat zullen we pas later in het jaar gaan zien”, zegt Soufian El Marsse van de Vereniging voor Ambulante Handel Leiden. “Ik weet dat er in Leiden een paar collega’s al gestopt zijn, maar in de nasleep zal duidelijk worden waar de klappen zullen vallen.”

Bevrijdend
Blom staat in ieder geval vrolijk achter zijn stoffen. “Het voelt bevrijdend en het is heerlijk om er weer te zijn. Ik heb al wat klanten gesproken en dan lijkt het alsof je niet weg bent geweest. Maar het is gewoon heel lekker om je werk weer te kunnen doen.”

Advertentie

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×