(Foto: Peter de Groot).

Project Bloemenzee Zoeterwoude gestart

Drie groepen vijf van de Zoeterwoudse basisscholen hebben vorige week groene tasjes ontvangen voor het Project Bloemenzee. In de tasjes zitten jonge planten en een lesbrief met instructies. De komende weken gaan de leerlingen aan de slag om de plantjes zo goed mogelijk op te kweken. In juli worden de beste resultaten beloond door burgemeester Fred van Trigt en de organiserende Zoeterwoudse Tuincommissie.

Vorig jaar vond het project vrijwel volledig online plaats. Dit jaar is er binnen de coronaregels weer meer mogelijk. “Natuurlijk was het anders dan anders en hebben we gepaste afstand gehouden tijdens het uitdelen. Maar de kinderen zitten weer op school, dus hopelijk verloopt het project dit jaar wel klassikaal”, vertelt voorzitter van de Tuincommissie Peter de Groot.

In de lesbrief staat uitgelegd hoe de leerlingen van Het Avontuur en de Bernardusschool de jonge plantjes kunnen opkweken tot een mooie bloemenzee. “Op deze manier krijgen de leerlingen een extra praktijkles biologie en zullen ze ervaren dat als je een beetje zorg geeft aan je planten dat je er veel plezier aan kan beleven”, zegt De Groot.

Begin juli vindt de finale in het Zoeterwoudse gemeentehuis plaats. Vier leerlingen per groep vijf kunnen zich daarvoor plaatsen. De organisatie kiest samen met burgemeester Fred van Trigt de mooiste van dit seizoen uit.

Advertentie

Duurzaamheid Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×