Het eerste ei van de slechtvalk is uitgekomen. (Foto Livestream).

Beschuit met muisjes op de Uniper toren: eerste slechtvalk-ei uitgekomen

Een van de drie eieren van de slechtvalk die broedt in de nestkast aan de Uniper toren, is uitgekomen. ‘Beschuit met muisjes in de Uniper toren’, bericht een oplettende Martine van Schaik van de Partij van de Dieren.

“Het is extra fijn omdat het nest bijna geblokkeerd was door werkzaamheden van Uniper. Na handhavingsverzoek bij omgevingsdienst moesten ze de blokkade weer weghalen. En met prachtig resultaat”, meldt Van Schaik. De nestkast hangt als sinds 2010, met succes, aan de muur van de toren van energiecentrale aan de Leidse Langegracht.

Via een livestream vanuit de nestkast is het kleintje en de nog niet uitgekomen eieren, te zien. In maart legde de slechtvalk de eieren, na ongeveer een maand moeten ze uitkomen.

Na drie weken hebben de jonge slechtvalkjes een verenkleed en beginnen ze hun vliegspieren te oefenen. Zes weken na het uitkomen kunnen ze vliegen. Na ongeveer twee tot drie maanden zijn de jonkies volledig zelfstandig en trekken ze uit het leefgebied van hun ouders weg.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×