(Afbeelding Sleutelstad).

Kijkdag moet ProfBurgwijk enthousiasmeren voor de regenton

De noodzaak om regenwater op te vangen wordt door de klimaatverandering steeds groter. Daarom wil de Groengroep ProfBurgwijk het gebruik van regentonnen in de wijk stimuleren.

Een kijkdag met een ‘probeercollectie’ regentonnen moet buurtbewoners enthousiasmeren. Gedurende de dag willen de initiatiefnemers de buurtbewoners ontzorgen bij de aanschaf van een regenton. Met de informatie, klushulp en een ‘probeercollectie’ tonnen zien de buurtbewoners hoe zij een ton in de eigen tuin of stoep neer kunnen zetten. In verband met de coronamaatregelen zijn alleen de directe buren welkom en dient er voldoende afstand gehouden te worden.

Volgens de initiatiefnemers wordt noodzaak om regenwater op te vangen door de klimaatverandering steeds groter. Regentonnen ontlasten het rioleringssysteem en besparen drinkwater bij droogte. “Een regenton in de tuin past altijd wel ergens”, vertelt een initiatiefnemer. “Maar ook aan de straatkant zijn genoeg mogelijkheden om een regenton te plaatsen”. Regenwater is van goede kwaliteit en ook veel beter voor (kamer)planten door het lagere kalkgehalte.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×