(Foto's: Regio15).

Politiemacht overmeestert man in Drususlaan

De politie heeft met veel machtsvertoon ingegrepen in de Leidse wijk Roomburg. Na een melding over een schietpartij kwamen meerdere eenheden naar de Drususlaan. Daar hebben agenten in burger een man enige tijd onder schot gehouden. Daarna werd hij overmeesterd en aangehouden door de politie.

Volgens een getuige reed de man met zijn auto als een idioot door de wijk en haalde daarbij een snelheid van wel 100 tot 120 km/u. Daarbij zou hij bijna de hond van de getuige dood gereden hebben. Ook schold hij de getuigen uit voor onder andere ‘kankerleijer’ en ‘kankerhoer’.

Wat zich precies in de wijk heeft afgespeeld, is momenteel nog onduidelijk. Wel laat de politie weten dat er inderdaad is geschoten. Dat gebeurde even verderop in de Octavialaan. De am zou op een vrouw geschoten hebben, maar die zou niet geraakt zijn.

In de  auto van de aangehouden man vonden agenten een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De politie heeft de staat afgezet en een ‘plaats delict’ afgezet met linten. Wie iets heeft gezien, kan bellen met 0900-8844.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×