In 2019 werd de kindervrijmarkt goed bezocht. (Archieffoto: IJsbrand Terpstra).

Oegstgeest roept op: geen kleedje in je tuin

De traditionele Oegstgeester kindervrijmarkt op 5 mei gaat dit jaar niet door. De coronamaatregelen en de verwachte drukte laten dat niet toe, schrijft de gemeente. De mededeling gaat ook gepaard met een opvallende oproep: geen kleedjes in eigen tuin!

“Hoewel de verleiding groot is om zelf met een kleedje in of voor de tuin te gaan staan met spulletjes om te verkopen, vragen wij u met klem dit niet te doen”, aldus de gemeente Oegstgeest. “Het wordt al gauw te druk met bezoekers uit en ook van buiten Oegstgeest en dat is echt niet de bedoeling.” Er wordt ook alvast gewaarschuwd: als het druk wordt, zal de gemeente ingrijpen. “We vertrouwen op uw medewerking en gaan er vanuit dat dit niet nodig zal zijn.”

De kindervrijmarkt is een jaarlijks hoogtepunt. De straten tussen de De Kempenaerstraat en de Lange Voort zijn dan bezaaid met kleedjes en feestelijke verkopers. Het opgehaalde geld wordt later op de kermis besteed of verdwijnt in de spaarpot. Ook voor ondernemers is het normaal gesproken een belangrijke dag, waarbij mensen vanuit de regio naar het dorp komen om over de 5 Mei Fair  te lopen en elkaar te ontmoeten bij café De Gouwe.

Advertentie

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×