(Video: Robbert Beurse).

Twee Leidse scouts plaatsen kransen op de Dam

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft voor de Nationale Herdenking op de Dam de Leidse scouts Cato en Ana Robben uit Leiden gevraagd om samen met twee zeekadetten uit Urk de herdenkingskransen te plaatsen. Vanwege de coronamaatregelen zijn er geen toeschouwers en genodigden. Dat betekent dat ook de gebruikelijke inzet van scouts en zeekadetten is komen te vervallen.

“Wij vinden het een hele eer om samen Scouting Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Nationale Dodenherdenking”, vertellen de twee zussen. “Het is belangrijk om de slachtoffers van de oorlog te herdenken en stil te staan dat vrijheid niet vanzelfsprekend is”. De twee scouts en twee zeekadetten hebben zich de afgelopen weken op hun taak voorbereid. Vandaag oefenen ze onder begeleiding van ervaren scouts- en zeekadetleiding op de Dam de protocollen.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×